Tutustu suunnittelijaan

Yhteistyössä lahjakkaiden suunnittelijoiden kanssa

Damixa on tunnettu korkealuokkaisesta suunnittelusta ja näin se tulee olemaan. Siksi yhtiö työskentelee tiiviisti trendinvalmistajien kanssa Tanskasta ja ulkomailta, jotta Damixa pysyisi sekoituslaitteen edessä tulevaisuuden kotiin.

Tutustu suunnittelijaan:

Halskov & Dalsgaard design

Vuonna 1990 Christina Halskov ja Hanne Dalsgaard perustivat palkitun tanskalaisen teollisen muotoilun suunnittelutoimiston Halskov & Dalsgaardin, jonka kädenjälki näkyy Silhouet-mallistossa. Kaksikon työ perustuu vahvasti tanskalaiseen ja pohjoismaiseen muotoiluperinteeseen, jossa esteettisyys yhdistyy toiminnallisuuteen. Halskov & Dalsgaardin muita asiakkaita ovat olleet muun muassa Stelton, Holmegaard, IKEA, Coloplast ja ravintolaketju Sticks’n’Sushi.


Damixan tavoite oli Silhouet-malliston myötä luoda yksinkertaisia, moderneja ja tyylikkäitä hanoja ja sekoittajia. Christina Halskov kertoo: ”Nykyaikaisessa kodissa hana, riippumatta siitä, sijaitseeko se keittiössä vai kylpyhuoneessa, on sekä toiminnallinen esine että design-elementti. Halusimme luoda sekä muotoilultaan että laadultaan kunnollisia ja selkeitä hanoja, joita on ilo käyttää päivittäin, joiden ulkonäköön ei kyllästy ja jotka kestävät pitkään."

Tutustu suunnittelijaan:

Jakob Jensen

Jakob Jensen on Damixan suunnitteluinsinööri, ja hänen kädenjälkeään ovat monet suosituimmista hanoistamme. Ne kunnioittavat tanskalaista ja pohjoismaista muotoiluperinnettä, ja niiden keskiössä on toimivuutta tukeva suunnittelu.

"Minulle suunnittelu ei tarkoita vain kauniiden esineiden suunnittelua, olivat ne sitten tiukkalinjaisia ja kulmikkaita tai pehmeälinjaisia ja kaarevia. Muotoilulla tulee olla merkitys, ja siinä tulee heijastua työntekijän työskentelytapa. Tämän ajatuksen ilmaisee parhaiten Damixan muotoilufilosofia: When Design makes sense", kertoo Jakob Jensen.

Tutustu suunnittelijaan:

Claus Rantzau

Claus Rantzau on Damixan suunnittelija, joka on Free-, Pine- ja Rowan-sarjojen sekä Traditionin yksioteversion takana. Hän kertoo, että Damixan suunnitteluprosessi perustuu käyttäjien arkielämän helpottamiseen ja ympäristöystävällisyyteen:


"Kun suunnittelemme uusia Damixa-tuotteita, työmme perustuu usein konkreettisen haasteen voittamiseen. Saamme asiakkailtamme, myyntihenkilökunnaltamme ja jälleenmyyjiltämme palautetta arjen ongelmista, kuten huollosta tai puhdistuksesta. Yritämme ratkaista nämä ongelmat suunnittelemalla tuotteita, jotka ovat visuaalisesti kutsuvia, loppuun asti ajateltuja, korkealaatuisia ja joissa on tyylikkäitä, käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia."