„vuosien varrella olemme pitäneet kiinni niistä perusperiaatteista, jotka tekevät meistä erityisen"

Takaisin arkistoon

Vuosien kuluessa olemme suunnitelleet useita design-klassikoita, jotka ovat koristaneet keittiöitä ja kylpyhuoneita kaikkialla maailmassa. Olemme ylpeitä siitä, että olemme yhä yksi suosituimmista tanskalaismerkeistä, joka valitaan silloin, kun halutaan tyylikästä muotoilua ja uniikkeja toimintoja. Sellaisena haluamme myös pysyä.


Damixan tarina

Tarinamme alkoi jo vuonna 1932, jolloin Smith & Co -niminen yritys perustettiin Odensen Skibhusetin satama-alueelle. Yritys oli aluksi vain pieni tehdas, joka valmisti moottoripyörien varaosia, mutta kasvoi suuremmaksi alettuaan suunnitella ja valmistaa erilaisia putkien liitososia. Niin valettiin perustukset tänä päivänä tuntemallemme Damixalle: olemme kansainvälisesti tunnustettu tanskalainen yritys, joka tunnetaan huippuluokan innovaatiosta, muotoilusta ja laadusta.


Kotipaikkamme on edelleen Odense. Olemme ylpeitä odenselaisista juuristamme sekä niistä virstanpylväistä, joita olemme saavuttaneet vuosien varrella. Damixa tunnetaan uusien standardien luomisesta. Toimme esimerkiksi ensimmäisenä Euroopassa markkinoille käytännöllisen yksiotehanan. Me myös aloimme ensimmäisinä käyttää punaisia ja sinisiä lämpötilamerkintöjä, jotka ovat nykyään käytössä kaikkialla maailmassa valmistetuissa hanoissa. Damixa myös kehitti hevosenkengän muotoisen mutterin, joilla hanoja edelleen asennetaan paikoilleen ympäri maailman. Tavoitteemme on olla jatkossakin mukana edistämässä tanskalaista muotoilua ja laatutyötä.