Takuu

DAMIXA-HANOJEN TAKUUEHDOT SUOMESSA


Takuun piiriin kuuluvat Damixa ApS:n Suomeen toimittamat tuotteet


Kaikkien Damixa-tuotteiden valmistuksessa on käytetty korkealaatuisia, standardien mukaisia raaka-aineita, komponentteja ja valmistusmenetelmiä. Tuotteiden kokoonpano ja testaus tehdään tehtaallamme Tanskassa laadun varmistamiseksi.

Mahdollisen vian tai puutteen havaittuasi, ilmoita siitä mahdollisimman pian ostopaikkaan (kuitenkin viimeistään 14 pv kuluessa). Kuitti tai muu todiste hankinta-ajankohdasta pyydetään liittämään reklamaatiolomakkeelle.


Tuotteen pakkauksessa on käyttö- ja huolto-ohjeet. Takuu ei koske tuotteen virheitä, jotka ovat aiheutuneet virheellisestä asennuksesta tai väärinkäytöstä Tutustu ohjeisiin huolellisesti ja säilytä myöhempää tarvetta varten. Hana tulee aina asennuttaa lvi-alan ammattilaisella, näin varmistetaan tuotteen toimivuus ja turvallinen käyttö.

 
Damixa – 2 (kahden) vuoden takuu


Tuote, jossa todetaan valmistusvirhe tai materiaalivirhe korvataan 2 (kahden) vuoden ajan kuitin tai muun todisteen ostopäivästä, kuluttajasuojalain mukaisesti.

Tuotteen normaalista kulumisesta, väärin asennuksesta, väärinkäytöstä tai huolto- ja käyttöohjeen huomiotta jättämisestä aiheutuneita vikoja ei korvata.


Damixa  - 5 (viiden) vuoden tippumattomuustakuu


Viiden vuoden tippumattomuustakuu koskee kaikkia Damixan hanoja. Tippumattomuustakuun piiriin kuuluvat hanat, jotka tiputtavat/vuotavat juoksuputkesta. Damixa korvaa varaosan ja sen asentamisen veloituksetta.

Rungon juuresta tai rungon keskiosasta tapahtuvat vuodot eivät kuulu viiden vuoden tippumattomuustakuun takuun piiriin.


Varaosien saatavuus

Kaikkiin Damixan valmistamiin hanoihin on saatavilla varaosia lyhyellä toimitusajalla. Damixa takaa varaosien saatavuuden 10 vuotta vanhoihin hanoihin.

 
Toimi näin mikäli hanassasi ilmenee toimintaongelma


Ennen kuin otat yhteyttä myyjään, etsi kuitti tai muu todiste ostoajankohdasta. Kuitista ilmenee hanan tuotenumero tai sarjan nimi. Täytä ohessa oleva reklamaatiolomake itse tai yhdessä myyjän kanssa. Reklamaatiolomakkeen saatuaan maahantuoja (IP-Produkter Oy) ottaa yhteyttä 1-3 arkipäivän kuluessa.

Huomioitavaa


Varmistu, ettei hanasi joudu kosketuksiin vahvojen happojen tai kemikaalien kanssa. Mikäli asennat hanan kesäasuntoon, jossa ei ole talvikuukausina peruslämpöä, huolehdi, että hana on suljettu pääkytkimestä ja jäännösvesi poistettu.
Pidä hanan runko puhtaana ja puhdista säännöllisin väliajoin molemmat mahdollisesta hiekasta ja/tai kalkkijäämistä. 
Paristot eivät kuulu takuun piiriin.
 
Takuu kattaa vain toimitetun tavaran kustannuksia. Takuu ei kata kolmannelle osapuolelle aiheutuneita kustannuksia eikä muita kustannuksia. Nämä mahdolliset muut kustannukset on katettava asennuksen suorittavan yrityksen tai käyttäjän vakuutuksella. Mikäli hanassa ei todeta tehdastakuunalaista virhettä huoltokäynti veloitetaan käyttäjältä.

Reklamaatiolomakkeen täyttäminen

Täytä reklamaatiokaavakkeen kaikki kohdat mahdollisimman täydellisesti. Oikein täytetty kaavake nopeuttaa asian käsittelyä. Mikäli tiedossasi ei ole hanan tuotenumeroa (eikä se ilmene kuitista), liitä ystävällisesti mukaan kuva hanasta. Valmistaja hyväksyy reklamaation käsittelyyn vain, jos mukaan on liitetty kuitti tai muu todiste ostoajankohdasta.

Lisätietoja Damixa-hanoista saat jälleenmyyjältäsi tai maahantuojalta.