Muotoilijat

Tulevaisuuden hanoja yhteistyössä muotoilijoiden kanssa

Damixan tavoitteena on kuulua tulevaisuuden kotien hanojen valmistajien kärkijoukkoon. Siksi Damixa luo sekä kuluttajien odotuksia vastaavia että kuluttajien odotukset ylittäviä hanoja työskentelemällä tiiviissä yhteistyössä tanskalaisten ja ulkomaalaisten trendimuotoilijoiden kanssa.


Anders Hermansen


Suunnittelija Anders Hermansen valmistui huonekalusuunnittelijaksi Tanskan taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1982. Hän on työskennellyt johtavissa tanskalaisissa yrityksissä, kuten Paustian A/S:llä ja Louis Poulsenilla. Hermansen on 1980-luvun lopulta lähtien kehittänyt profiilituotteita yhdessä B&O:n kanssa – uusimmat tuotteet ovat Beosound 5 ja BeoPlay V1.

Damixan uusi A-Pex jatkaa tätä ainutlaatuista suunnitteluperinnettä. Hermansen on tanskalainen, kansainvälinen ja omaleimainen - samalla hänellä on kyky luoda merkityksellisiä ja esteettisesti kauniita tuotteita, jotka perustuvat kuluttajanäkökohtaan.
"On ollut haastavaa yhdistää kuluttajien toiveita, innovaatioita ja klassisia toimintoja hanaan, joka pystyy piristämään useita erilaisia tiloja jättäen niihin kaikkiin oman kauniin ja käytännöllisen jälkensä", Anders Hermansen toteaa.

Gneiss Group


Gneiss Group on Kööpenhaminassa sijaitseva innovaatiota rakastava muotoiluyritys, jolla on villejä ideoita. Gneiss Groupin ja Damixan ensimmäisen yhteistyön tuloksena syntyi G-Type-sarja, jonka hanat ovat samanaikaisesti yksinkertaisia ja äärimmäisen nerokkaita. Gneiss Groupin muotoilija Mikal Harrsen ja arkkitehti Torben Jørgensen ottivat itse yhteyttä Damixaan ja esittivät Damixalle G-Type-sarjan perusajatuksen. Konsepti otettiin kehitysosastolla vastaan niin innostuneesti, että työt aloitettiin heti.


Arkitema


Arkiteman muotoilujohtaja Anne Qvist on suunnitellut Damixan Profile-mallin hanan, joka tarjoaa eleganttia minimalismia keittiöön, kylpyhuoneeseen ja suihkuun. Anne on suunnitellut sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin soveltuvan modernin klassikon Arkiteman filosofian pohjalta, jossa tuotteen ja sen ympäristön välille luodaan yhteys.